Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Η Πόλη στο Τετράγωνο - ΠΟΛΗ2



Ο Δήμος Αθηναίων ενθαρρύνει τις διαδικασίες για συν-δημιουργία της ταυτότητας της πόλης και δημιουργεί ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης.

Το ΠΟΛΗ² [ΠΟΛΗ στο ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ] είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και υπογράφεται από το This is Athens και καλεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Αθήνας να συν –δημιουργήσουν την ταυτότητα της πόλης.
Το ΠΟΛΗ² παρέχει μικρές οικονομικές επιχορηγήσεις και αναπτυξιακή υποστήριξη σε κατοίκους, επαγγελματίες, επίσημες κι ανεπίσημες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να προχωρήσουν σε συνεργατικές παρεμβάσεις στην πόλη.
Με τη δράση «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», το πρόγραμμα προσφέρει οικονομική και τεχνική υποστήριξη σε κατοίκους και επιχειρήσεις ώστε να υλοποιήσουν δικές τους προτάσεις για ήπιες, μικρής κλίμακας παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο.
Με τη δράση «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ», το πρόγραμμα προβλέπει την αξιοποίηση εγκαταλειμμένων καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας και έχει στόχο να δώσει πνοή στις υποβαθμισμένες περιοχές.
  «Καλούμε τους Αθηναίους να συν-διαμορφώσουν την ταυτότητα της πόλης και να αποφασίσουν οι ίδιοι για το πώς θα κάνουν τη γειτονιά τους πιο λειτουργική και πιο όμορφη. Με αυτή μας τη δράση, θέλουμε να αναδείξουμε ξεχασμένες γωνιές της πόλης, να αναζωογονήσουμε εγκαταλειμμένα σημεία και, προπαντός, να αυξήσουμε τη χρήση του δημόσιου χώρου. Δίνουμε κίνητρα για να κινητοποιήσουμε όλους τους ενεργούς πολίτες της Αθήνας. Με από κοινού δράσεις, μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο ελκυστική για κατοίκους και επισκέπτες».

Γιώργος Καμίνης
δήμαρχος Αθηναίων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιώργος Σιακαντάρης: Μεταπολιτική - Το σημερινό όνομα του παλαιού νεοφιλελευθερισμού

Αναδημοσίευση από i-eidiseis.gr  31.10.2023 Η δυτική αντιπροσωπευτική Δημοκρατία δεν απειλείται πλέον από συνταγματάρχες, πραξικοπήματα κα...