Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η Σκύρος που διακρίνεται!!!

Υπάρχουν και άνθρωποι που δημιουργούν. Η Σκύρος στηρίζεται σε αυτούς. Ο Διευθυντής της Ναυτικής Εταιρίας Σκύρου, Σταμάτης Φτούλης, ο Δήμαρχος Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Αντωνόπουλος και ο Πρόεδρος της Ναυτικής Εταιρίας Σκύρου Μανώλης Μιχάλης



Αναδημοσίευση από http://www.linariaport.gr/el/
Φέτος με την κοινή συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα Βραβεία Τουρισμού, οι δυο πρότυποι δημόσιοι Φορείς πρωτοπόρησαν και βραβεύτηκαν στην κατηγορία του ερευνητικού και συγγραφικού έργου για τον Τουρισμό, για την διενέργεια του πρώτου και δευτέρου στην Ελλάδα, Παρατηρητηρίων για τον Θαλάσσιο Τουρισμό που πραγματοποιήθηκαν στο Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου.
Τα Παρατηρητήρια ήταν ενταγμένα στην πρακτική άσκηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που από το 2015 υλοποιείται κάθε καλοκαίρι στο πολυβραβευμένο Λιμάνι.
Η διενέργειά τους απαίτησε διάρκεια τριών μηνών σε δείγμα 140 τουριστικών σκαφών.
Στόχο είχαν την καταγραφή της αξιολόγησης των επισκεπτών του Λιμένα που αφορούσε τις υποδομές και υπηρεσίες του, την βαθμολόγηση και την αξιολόγηση του Λιμανιού, του Νησιού και των υπηρεσιών του με τη ματιά του «θαλασσινού» επισκέπτη και την αξιολόγηση των Εθνικών Λιμενικών υποδομών και θαλάσσιων τουριστικών προορισμών.
Οι δύο φορείς βραβεύτηκαν στην κατηγορία Strategy & Innovation, 1.8 Ερευνητικό και συγγραφικό έργο για τον Τουρισμό, για την «διενέργεια και παρουσιάσεις των Πρώτων στην Ελλάδα Παρατηρητηρίων για τον Θαλάσσιο Τουρισμό».
Τα βραβεία παρέλαβαν, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η Διευθύντρια του εργαστηρίου Περιβαλλοντικής επικοινωνίας και εκπαίδευσης καθηγήτρια κα Κωνσταντίνα Σκαναβή και από το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, ο Πρόεδρος κος Κυριάκος Αντωνόπουλος .
Επισημαίνεται ότι τον Μάρτιο του 2017 το πρώτο παρατηρητήριο για τον Θαλάσσιο Τουρισμό παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά στο Διεθνές συνέδριο «Innovation Arabia 10” στο DUBAI των Αραβικών Εμιράτων, απέσπασε ευμενή σχόλια και αποτέλεσε την γέφυρα της νέας συμμετοχής των δύο φορέων στο συνέδριο του 2018 «Innovation Arabia 11 ” που έγινε 11-13/3/2018 και στο οποίο και συμφωνήθηκε η επέκταση της συνεργασίας τους με τη ενεργή συμμετοχή του “Smart University of Dubai” υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου κολοσσού διαχείρισης Λιμένων, “DP World”! Για τα παρατηρητήρια συνεργάστηκαν η υποψήφια διδάκτωρ Βαλεντίνα Πλάκα, και οι φοιτήτριες Μαντώ Μπαρμπακωνσταντή και Δέσποινα Δημητριάδου.
Το Λιμενικό Ταμείο είναι υπερήφανο για τις επιδόσεις του Λιμανιού και για τα ευμενή σχόλια των κυβερνητών & των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου παροχές του καλύτερου Δημόσιου Λιμένα της Χώρας.
Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου αναδεικνύει, πέραν των άλλων δράσεων του, την Τουριστική του πολιτική και προσανατολισμό του που βασίζονται στην καινοτομία, την τόλμη, την συνεχή προσαρμογή στις εξελίξεις και τις σύγχρονες απαιτήσεις, με σεβασμό στο χαρακτήρα του Νησιού και στόχο το συνολικό όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Συμπαραστάτης και αρωγός, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το τμήμα Περιβαλλοντικής επικοινωνίας και εκπαίδευσης του οποίου οι φοιτήτριες/ες έχουν αγκαλιάσει το μικρό Λιμάνι και με την επί κεφαλής καθηγήτρια κα Κωνσταντίνα Σκαναβή συμπορεύονται και καινοτομούν. Και αποδεικνύουν ότι την επιτυχία δεν την καθορίζουν τα μέσα , τα χρήματα και οι δομές, Δημόσιες η Ιδιωτικές, άλλα η πρόθεση για προσφορά και οι προσωπικές δεσμεύσεις στο όνομα εκπαιδευτικών – κοινωνικών αξιών και ωφελημάτων.

Συγχαίρουμε και τη Ναυτική εταιρεία Σκύρου, την εμβληματική εκπρόσωπο του Νησιού, η οποία βραβεύτηκε για την συνεισφορά της στην τοπική οικονομία και συνετέλεσε ώστε η Σκύρος να έχει ισχυρή παρουσία στα Βραβεία Τουρισμού και να αποτελεί το νέο Τουριστικό προορισμό στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιώργος Σιακαντάρης: Μεταπολιτική - Το σημερινό όνομα του παλαιού νεοφιλελευθερισμού

Αναδημοσίευση από i-eidiseis.gr  31.10.2023 Η δυτική αντιπροσωπευτική Δημοκρατία δεν απειλείται πλέον από συνταγματάρχες, πραξικοπήματα κα...