Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η Εύβοια διεκδικεί να γίνει ελκυστικός προορισμός εναλλακτικού τουρισμού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Εκθεση εναλλακτικού τουρισμού, Salon Destinations Nature στο Παρίσι.

Η συμμετοχή της Ενωσης Ξενοδόχων Ν.Ευβοίας στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Salon Destinations Nature στο Παρίσι, για μια ακόμα φορά ήταν η πιο κύρια σε παρουσία στις εκθέσεις, όπως σχεδόν πάντα και εκπροσωπηθήκαμε από τον αγαπητό μας αντιπρόεδρο Θανάση Ζαφείρη και τον πρόεδρο Μιλτιάδη Χέλμη.
Διαπιστώσαμε κατά την παρουσία μας στο περίπτερο, ότι οι επισκέπτες έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για τις δικές μας περιοχές και μας ζητούσαν πληροφορίες για μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
Τονίσαμε την κοντινή μας απόσταση από το αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος, αλλά και την δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης μας να ασχολείται με τις δραστηριότητες που επιθυμεί, σε συνδυασμό με την απόλαυση του μπάνιου στην θάλασσα στις πανέμορφες παραλίες μας.
Η Εκθεση είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα απο αυτήν του Ντύσσελντορφ. Υπήρχαν πρακτορεία στην έκθεση, της ομάδας πρακτόρων της Select tour, της  Verdie,του Aushan Voyage, του Vacance Heliades, του Κappa Club, του Salaun Holidays, τηςΤui- Nouvelles Frontieres, του Voyamar και του Havas Voyage, που μπορούσαν να πουλήσουν πακέτα outgoing στους Γάλλους επισκέπτες καθώς και πολλά πρακτορεία διαφόρων περιοχών της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών, που προωθούσαν αντίστοιχα τις περιοχές τους, διαμορφώνοντας πακέτα δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού.
Με χαρά είδαμε και ελληνικές άλλες συμμετοχές στην έκθεση, των Νήσων του Αιγαίου , του Βόλου και Πηλίου, της Σίφνου, Υδρας και Κυθήρων. Κατά την έκθεση έγιναν για 3 μέρες, 6 κληρώσεις δωρεάν διαμονών σε περιοχές της Περιφέρειας.
Γνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στον συντονισμό των Ελληνικών περιοχών, για την συνολική τους παρουσία σε έναν ενιαίο χώρο, όταν μάλιστα δεν έχει συμμετοχή ο ΕΟΤ και κάθε περιοχή δρά ανεξάρτητα, χωρίς καμμία διάθεση επίρριψης ευθυνών , εκφράζουμε την ευχήν, να μπορούμε να παρουσιαζόμαστε όλες οι περιοχές σε έναν χώρο, ώστε να καθίστανται ευκολότερα πόλος έλξης των επισκετών και να σηματοδοτείται η Ελλάδα με εντονότερο τρόπο.
Σε κάθε περίπωση, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, για την προσπάθεια που κάνει και για την πρωτοβούλια που πήρε, να εμφανιζεται με ένταση στην Γαλλική αγορά , μια αγορά που την πιστεύουμε και εμείς, γιατί ούτως η άλλως υπάρχει, σε κάποιες περιοχές της Εύβοιας εδώ και πολλά χρόνια και μπορεί να επεκταθεί και στις υπόλοιπες , αφού η Εύβοια είναι ήδη γνωστή στην αγορά αυτή.
Επίσης ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη μας κ Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ Ηλία Μπουρμά για την παρουσία τους στην έκθεση, αλλά και τον κ Χρήστο Παναρέτου εκπρόσωπο της Yalos Tours, που βοήθησε στην προώθηση των σύνθετων με δραστηριότητες τουριστικών πακέτων και για τις προσπάθειες προβολής της Εύβοιας στους Γάλλους πράκτορες.
Στην επιτυχία της παρουσίας μας, μεγάλο ρόλο έπαιξε ο επαγγελματισμός και η εργατικότητα της κ Μαριάννας Λιάσκου και του κ Σπύρου Χρηστίδη

εκ μέρους του ΔΣ της ΕΞΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιώργος Σιακαντάρης: Μεταπολιτική - Το σημερινό όνομα του παλαιού νεοφιλελευθερισμού

Αναδημοσίευση από i-eidiseis.gr  31.10.2023 Η δυτική αντιπροσωπευτική Δημοκρατία δεν απειλείται πλέον από συνταγματάρχες, πραξικοπήματα κα...