Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Wuhan – Η “Πόλη των Νερών” της Κίνας, στην Ελλάδα

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης
Αναδημοσίευση από: i-reporterworld.

Την Παρασκευή βρέθηκα (ως μέλος του ΕλληνοΚινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου) στην Χαλκίδα,προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Χρ.Παγώνη με αφορμή την αδελφοποίηση της πόλης των Χαλκιδαίων με την κινεζική Wuhan.  Οπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό Link (αλλά και στις φωτογραφίες) πρόκειται για μια πόλη με πληθυσμό όσο ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ελλάδα, με ΑΕΠ πολύ μεγαλύτερο και με ανάπτυξη που…ζαλίζει  (με ρυθμούς πάνω απο 10%). Ο δήμαρχος της Wuhan κ.Wan Yong ήρθε στην Ελλάδα για την “αδελφοποίηση” της πόλης του εκτός από την Χαλκίδα και με την Κέρκυρα και την Σπάρτη (ένα έργο του Νίκου Κοτζιά και του ΥΠΕΞ).

Ο κ.Yong ήταν επικεφαλής μιας κυρίως πολιτιστικής αντιπροσωπείας με παιδιά-ακροβάτες για να παρουσιάσει στα “δικά μας παιδιά” ένα σούπερ-θέαμα γιατί “τα παιδιά είναι το μέλλον”. Άλλωστε για τα επιχειρηματικά σχέδια ο δήμαρχος Χαλκίδας κ.Παγώνης έμεινε ικανοποιημένος από την εξαγγελία δημιουργίας στην Wuhan ενός “κέντρου εισαγωγών αγροτικών προϊόντων και διανομής τους” στα πολυκαταστήματα της πόλης(εκεί). Επίσης ορίσθηκε επίσημα ο κ. Xu Weichun – που μένει στην Ελλάδα – ως “σύνδεσμος” για τα επιχειρηματικά σχέδια μεταξύ Χαλκίδας και Wuhan.



Φυσικά την είδηση δεν θα την είδατε, ούτε ακούσατε, ούτε διαβάσατε πουθενά! Όμως θα έπρεπε να είναι μέσα στις τρείς πρώτες ειδήσεις (αν οχι πρώτη) και μόνο αν σκεφθεί κανείς τι σημαίνει εάν καλλιεργηθεί σοβαρά μια τέτοια “αδελφοποίηση όλη η  Στερεά Ελλάδα και η Ευβοια μπορούν να…απογειωθούν αναπτυξιακά με απλές εμπορικές συνεργασίες με την Wuhan! μια από τις αρχαιότερες μητροπολιτικές πόλεις της Νοτιοκεντρικής Κίνας (πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei). Λέγεται και “Πόλη του Νερού” γιατί είναι το μεγάλο εμπορικό κέντρο του “κίτρινου ποταμού”(Yangtze) και συνδέεται απευθείας αεροπορικά με όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου. Και γι αυτό το λόγο οι “μεγάλες δυνάμεις ανα τον κόσμο” άνοιξαν προξενεία και ειδικά διπλωματικά γραφεία.


Ο επικεφαλής αυτής της Πόλης(είναι η 4η οικονομική δύναμη στην Κίνα),ο δήμαρχος κ.Wan Yong ήρθε στην Ελλάδα για να υπογραμμίσει το “αδελφικό ενδιαφέρον του” για μια συνεργασία σε όλους τους τομείς. Ήπιε απο τον “αρώοινο” του Χαλκιδέου παραγωγού Οικονομολόγου κ.Γιώργου Μητροπέτρου (ενα κρασί με βάση το θαυματουργό φυτό της αρώνιας σε παγκόσμια πατέντα) και δοκίμασε τα ψαρικά της περιοχής στην παραλία της πόλης (στα “δελφίνια”). Μίλησε για δύο μεγάλα Project που θα τον ενδιέφεραν με την Ελλάδα,  αλλά αυτά είναι της “κεντρικής διοίκησης”.

Δώσαμε “ραντεβού” τον Σεπτέμβριο στην πόλη του, στο Wuhan, ώστε να δούμε αΌο εκει όλες τις αναγκαίες συνέργειες για το κοινό καλό…Δείτε μερικές φωτογραφίες της πόλης για να αντιληφθείτε για τι μιλάμε…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιώργος Σιακαντάρης: Μεταπολιτική - Το σημερινό όνομα του παλαιού νεοφιλελευθερισμού

Αναδημοσίευση από i-eidiseis.gr  31.10.2023 Η δυτική αντιπροσωπευτική Δημοκρατία δεν απειλείται πλέον από συνταγματάρχες, πραξικοπήματα κα...